Fullspäckat med bad, kultur- och naturupplevelser.

Välkommen till Thailand, vår favoritdestination! Perfekt resmål för alla åldrar och smaker med brett utbud av bad, kultur- och naturupplevelser. Hos oss kan du boka flyg, hotell, transfer, utflykter till Thailand.
För er som föredrar shopping, matupplevelser och spännande marknader är en resa till Bangkok något att se fram emot. Vi erbjuder flyg och hotellpaket till denna pulserande stad. Väljer man resor till Thailands sol- och baddestinationer, finns många underbara öar att upptäcka. Hos oss kan du boka allt från endast flyg till en komplett rundresa till någon av Thailands exotiska öar och njut av att simma i grottor, snorkla på Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan med flera.Odenresor har ett långvarigt och nära samarbete med Thai Airways och Thailands Turistbyrå i Sverige samt enastående lokala agenter. Vi är duktiga på att skräddarsy de lite mer personliga resorna till Thailand – t.ex. privat arrangerade rundresor i Trangs skärgård, Andamans öar, fantastiska turer i Khao Sok med lokala kunniga guider mm.
Resepaket
Alla våra resepaket för Thailand
Thailand
Koh Changs öar
8 nätter
Thailand
Koh Lantas Öar
12 nätter
Thailand
Lilla Andamans ö-värld
9 nätter
Thailand
Lyxiga Samet
10 nätter
Thailand
Ö-paket bas
11 nätter
Thailand
Lyxiga ö-paketet
11 nätter
Thailand
Ö-paket Premiuim
11 nätter
Thailand
Stora Andamans ö-värld
12 nätter
Thailand
Thailand Jul & Nyår
Boende
Hitta ett boende som passar dig i Thailand
Bangkok, Thailand
Centara Blue Marine Resort & Spa Phuket
Centara Coconut Beach Resort Samui
Centara Grand Beach resort - Phuket
Centara Grand Beach Resort Samui
Centara Grand Beach Resort Villas Hua Hin
Centara Q Resort Rayong
Centara Sea View Khao Lak
Centara Villas Phuket
Centara Villas Samui
Centra Maris Resort Jomtien
Evason Hua Hin
Hotel Rayavadee Krabi
Khum Paya Resort & Spa Chiang Mai
Pimalai Resort & Spa, Koh Lanta

FÖRSLAG PÅ OLIKA DESTINATIONER
Vi har stor erfarenhet av hur man lättast tar sig till de olika orterna, fråga oss om resor till Thailand.

NORRA THAILAND – KULTUR & NATUR
Här uppstod den första riktiga thailändska kungariket. Denna del av Thailand erbjuder oexploaterad natur och traditionell thailändsk kultur. Res till Chiang Rai, Chiang Mai, Mae Hong Son, Nan m fl. Bästa perioden att resa till norra Thailand är november till mars.

CENTRALA THAILAND – KULTUR & NATUR
Thailands mest produktiva del och hem för huvudstaden Bangkok. Här finns bland de äldsta byggnaderna och viktiga templen. Res till Kanchanaburi, Lop Buri, Bangkok, Hua Hin, Cha Am, Samut Sakhon m fl. Man kan resa till centrala Thailand året om men mellan juli-oktober kandet bli ganska varmt.

NORDÖSTRA THAILAND – BAD & NATUR
Området är känt för sin smakrika mat och de mycket vänliga människorna. Res till Amnat Charoen, Buengkan, Buri Ram, Nong Khai, Surin, Yasothon m fl. Bästa perioden att resa till nordöstra Thailand är mars till juni eller november till februari.

ÖSTRA THAILAND – BAD & NATUR
Lugnare del av Thailand med traditionella små landsorter och vackra öar med grönskande natur. Res till Chanthaburi, Koh ChangKoh Samet, Pattaya, Rayong, Trat m fl. Bästa perioden att resa till östra Thailand är november till mars.

SÖDRA THAILAND – BAD & NATUR
Thailands himmelrike för badälskare med otaliga öar, härligt klimat och vänliga thailändare. Res till Chumpon , Koh Lanta, Koh Phagan, Phi Phi, Koh Samui, Koh TaoKrabi, Phuket, Ranong, Trang, Koh Lipe m fl. Bästa perioden att resa till södra Thailand är december till mars.

VÄDER
Thailand har tropiskt klimat med tre olika årstider som präglas av Monsunen. Perioden mars till maj är varmast med hög luftfuktighet. Perioden juni till oktober är det regnperiod men det finns varma och soliga dagar också. Perioden november till februari är svalare och torrare.

BRA SAKER ATT TÄNKA PÅ
Hänsyn till seder och bruk kan hjälpa till att undvika kulturkrockar.
Thailändarna, uppskattar inte klappar på huvudet, inte ens som en vänskaplig gest. De betraktar huvudet som kroppens högsta punkt. Man bör be om ursäkt om man rört någons huvud avsiktligt eller av misstag.
I Thailand anses det oförskämt att peka på någon eller något med foten.
Långvarigt stirrande öga mot öga kan uppfattas som en förolämpning och kan till och med tas som en inbjudan till slagsmål.
Ta av sig skorna när man kommer in i ett tempel, moské eller i ett thailändskt hem.
Ha kläder som inte väcker anstöt, bra att ha tröja med ärm och lång byxor och/eller kjol.
Alla avbilder av Buddha är heliga, man får inte vanvörda dessa.
Kvinnor får inte röra vid en Buddistmunk.
Monarkin är högt respekterad av folket och man får inte säga något nedlåtande om kungafamiljen.
Thailändare tycker inte om privata gräl på allmän plats. Att höja rösten i en diskussion leder ingen vart då du anses ha “förlorat” ansiktet. Att öppet visa känslor mellan.
Att bada topless tycker thailändarna är stötande.

SE UPP I THAILAND
Kranvattnet ska man inte dricka, utan finns att köpa på flaska.
Solen är jättestark! Ha alltid solskyddsfaktor och något på huvudet. Speciellt barn måste man se till att de får i sig vätska och att de är skyddade från solen.
Ha alltid med dig extrapapper då det inte alltid finns på offentliga toaletter.
Tänk på att vänstertrafik gäller.
Om ni bokar olika aktiviteter som t ex dykning och/eller klättring direkt på plats, se till att de ni anlitar är både auktoriserade och försäkrade.

Drogstraffen är höga i Thailand: 10 år upp till dödsstraff för narkotikasmuggling. Även illegal djurhandeln och produkter gjorda av skyddade djur kan ge fängelse.

LITE RÅD INFÖR RESAN TILL THAILAND
Giltighetstid ska vara minst 6 månader efter inresedagen.
Viktigt att uppge rätt namn, inte smeknamn. Namnändring är ofta inte tillåtet av flertal flygbolag. Detta kan leda till köp av ny flygbiljett. Viktigt för er som tänker åka på bröllopsresa och ska ändra namnet i passet, namn i pass och biljett måste överensstämma.
Kreditkort fungerar överlag bra. Finns bankomater på de större turistorterna. Det finns gott om växlingskontor också. Endast kontanter fungerar på gatumarknader o.d. och när man åker till mindre orter.
Visum behövs inte för EU-medborgare som stannar max i 30 dagar. För längre vistelser måste man ansöka om visum på Thailändska ambassaden innan man kommer till landet.
Tänk på att ta de vaccinationer som behövs i god tid innan avresan. I dag finns det bra vaccinationer som ger bra långvariga skydd som t.ex. Havrix Ett bra grundskydd är polio, stelkramp och difteri. Det vanligaste tilläggsvaccinet för Thailandresan är Gammaglobulin, mot hepatit.

“Ko`p koon, yin-dee dto^n ra´p”! – Tack och välkommen!

Sommar till specialpriser

Denna är inte dynamisk utan hamnar på samtliga sidor.

Nu kan du boka bra avgångar från Stockholm till Landet under jul och nyår 2019 till specialpriser med oss. 

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)