Vietnam

Norr till Söder

14 dagar

Historia och naturupplevelser, sol, bad och shopping.

I resan “Norr till Söder” får ni uppleva historia, naturupplevelser, sol och bad och shopping i en och samma resa.

Program

Dag 1: Hanoi - Välkommen till Vietnam!

Vår guide hämtar er på flygplatsen för att åka till hotellet. Vi blir därefter upphämtade för lunch och sightseeing runt staden för att besöka Ho Chi Minhs Mausoleum, Enpelarpagoden, Litteraturtemplet, Hoan Kiem Lake, Ngoc Son Templet och de gamla kvarteren. Övernattning i Hanoi.

Dag 2: Hanoi - Halong Bay

Tidig frukost på hotellet innan vi åker mot Halong Bay. Framme i Halong boardar vi båten som kommer att ta oss runt viken. Vi avnjuter en skaldjurslunch ombord, sedan är det fritt fram att koppla av på soldäck och njuta om omgivningen. Vi kommer stanna till vid Dinh Huong -. Ga Choi- och Dog Island, Binh Phong mountain, Sung Sot Cave och Titov Beach. Efter middag på båten är resten av tiden fri för egna aktiviteter. Man kan låna en kajak och besöka de olika vattengrottorna. Övernattning på båten i Halong Bay.

Dag 3: Halong Bay - Hanoi

Efter frukost besöker vi Bai Tho mountain innan vi kryssar tillbaka till hamnen i Halong. Vi äter lunch på en lokal restaurang i Halong in det är dags att åka tillbaka till Hanoi. På eftermiddagen/kvällen kommer vi att besöka den berömda Vattendocksteatern i Hanoi. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Hanoi.

Dag 4: Hanoi - Hué

Frukost på hotellet för att sedan åka till flygplatsen och fortsätta resan mot Hué, den gamla kejsarstaden. Vi börjar stadsturen med att besöka Citadellet och Thien Mu pagoden. Vi färdas längs med Parfymfloden i en klassisk drakbåt, längs med vägen kommer vi att besöka Tu Ducs kejsargrav. Middag på kvällen där vi kommer avnjuta klassiska maträtter från Hué. Övernattning i Hué.

Dag 5: Hué

Frukost på hotellet. Resten av dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Övernattning i Hué.

Dag 6: Hué - Danang - Hoi An

Efter frukost åker vi vidare mot Danang. Vi kommer att stanna till vid fiskebyn Lang Co innan vi åker förbi bergiga landskap till Hai Van Pass. Där har vi en panoramisk utsikt över Danang, Lang Co och området omkring. Framme i Danang besöker vi Chammuseet, som numera är en helt utplånad religion. Efter lunch åker vi vidare till den historiska hamnstaden Hoi An. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Hoi An.

Dag 7-8: Hoi An

Efter frukost åker vi cyclo genom Hoi An, vi kommer att besöka bland annat den Japanska Täckta Bron, Phuc Kien pagoden och ett kinesiskt folkets hus. Efter lunch är resten av tiden i Hoi An fri för egna aktiviteter. Övernattning i Hoi An.

Dag 9: Hoi An - Nha Trang

Efter frukost åker vi till flygplatsen för att flyga till sol- och badorten Nha Trang. Vid ankomst kommer vi att besöka Long Son pagoden, Po Nagar templet, Chong Promontory Rocks och den berömda Dam marknaden. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang. Övernattning i Nha Trang.

Dag 10: Nha Trang

Frukost på hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Nha Trang.

Dag 11: Nha Trang - Ho Chi Minh

Efter frukost åker vi till flygplatsen för att resa vidare till Ho Chi Minh. Vid ankomst får vi en sightseeing runt staden och besöker Operahuset, Notre Dame katedralen, Franska Postkontoret och Presidentpalatset. Efter lunch besöker vi Krigsmuseet för att sedan besöka Ben Thanh marknaden för shopping. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 12: Ho Chi Minh - Mekongdeltat

Efter frukost transfer till Cai Be, Mekongdeltats hjärta. Vid ankomst går vi ombord på båten som kommer att ta oss genom Mekongdeltat. Vi kommer att besöka flytande marknader, fruktplantager och ser hur lokal befolkningen lever sina liv vid floden. Vi återvänder till Ho Chi Minh på eftermiddagen, resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 13: Ho Chi Minh - Cu Chi

Efter frukost åker vi till Cu Chi för att besöka det underjordiska tunnelsystem som byggdes under Vietnamkriget mot amerikanerna. På vägen tillbaka till Ho Chi Minh kommer vi att stanna till vid en gummiplantage. På kvällen avnjuter vi vår sista middag tillsammans på en flodbåt medan vi kryssar längs med Saigonfloden. Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 14: Ho Chi Minh - Sverige

Frukost på hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter tills det är dags för transfer till flygplatsen.

 • Kontakta oss för priser!

  Längd på resa: 14 dagar

  I paketet ingår:

  2 nätter i Hanoi, 1 natt på traditionell junk i Halong Bay, 2 nätter i Hué, 3 nätter i Hoi An, 2 nätter i Nha Trang, 3 nätter i Saigon, samtliga hotell ink. frukost, måltider och transfer enligt program, engelsktalande guide, inträde enligt program.

  Priserna är baserade per person, del i dubbelrum

  Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång. Flyg tillkommer i ovan pris.

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)