New Orleans

New Orleans kallas för Karibiens nordligaste stad med sitt läge, sina influenser och avslappnade atmosfär – här bjuds det på spännande smaker av cajun, en Hurricane i drinkform och festlig jazz i världsklass!
New Orleans ligger bakom både den söta drinken Hurricane och den världskända jazzen, som blev en produkt av musik som slavarna sjöng i södern och som sedan blandades med den västerländska musikstilen. Detta kan du framförallt uppleva i French Quarter – dessa franska kvarter är New Orleans stolthet och klarade sig bra när den drastiska orkanen Katrina svepte in, och här finns många gamla hus bevarade med riktigt intressant arkitektur och balkonger uppsnofsade efter olika högtider. Nattetid förvandlas de franska kvarteren till något spöklikt och en guidad spökvandring är ett spännande sätt att upptäcka områdets kontraster. Utöver detta kan du i New Orleans njuta av kvalitativ jazz, musik och fest, ännu mer nyanser av fest och till och med festivaler och karnevaler. Får du inte nog av festligheter kan du besöka staden mellan trettondagsafton och fettisdagen då en av de största högtiderna Mardi Gras äger rum, detta betyder fettisdagen på franska och det firas dygnet runt på gatorna. Önskar du en mer harmonisk resa till New Orleans med lite gosigare jazz bör du alltså välja ett annat datum för din vistelse. Blir du hungrig står alltid köken redo att servera dig rykande rätter cajuns tecken, allt från lyxiga till mer enkla upplägg. Utöver New Orleans musikaliska stadskärna erbjuds äventyrliga Swamptours där man kommer nära natur och alligatorer och även båtturer över Mississippifloden är en populär aktivitet. New Orleans är en smältdegel av olika influenser!
 • Resor till New Orleans 

  Vi hjälper dig med flyg, hotell och skräddarsydda lösningar. Vi har med våra leverantörer och samarbetspartners samma eller bättre priser än när du själv bokar online!

  Kontakta oss för hjälp med priser och bokning!

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass
Resetyper
Alla våra resepaket för New Orleans

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)