USA

Bilrundresa USA Country Roads

16 nätter

Country Roads

Country Roads är en 16 dagar lång resa som startar i Washington D.C, USAs huvudstad. Din rundresa tar dig genom klassisk mark med genuin södercharm, hänförande bergsutsikter och härlig stränder. En rundresa med många intryck och historiska landmärken.
Du startar denna resa i Washington D.C. för att därefter bege dig mot koloniala byar, presidenthem och gamla piratstäder samtidigt som du reser in i det förgångna genom ett”scenic south”. Denna 16-dagars resa är fylld av hänförande bergsutsikter, härliga stränder och en genuin södercharm.

Program

Dag 1: Washington D.C.

Du ankommer till Washington D.C, USA:s huvudstad, vars offentliga byggnaderär inspirerade av de historiska demokratierna Grekland och Rom. Gör dig hemmastadd på ditt hotell och vila upp dig efter resan, eller ta en första titt på staden som blir upplyst på kvällen.

Dag 2: Washington D.C.

Denna morgon kan du bege dig ut på en guidad tur av stadens höjdpunkter, eller på egen hand besöka National Mall, det gräsbeklädda öppna området med Vita Huset, "the Capitol", Lincolns minnesmonument, och Smithsonian Institutions Museum.

Dag 3: Washington D.C.

Det finns mer att se vid National Mall, som till exempel the National Mall and Space Museum. Därefter beger du dig mot fashionabla Georgetown - hemmet för politiker, journalister och diplomater. Stanna för middag och för att uppleva stadens nattliv, eller fräscha upp dig på hotellet för att ikväll bege dig mot det tuffare, färgglada Adams-Morgan district.

Dag 4: Washington D.C. - Charlottesville (210km)

Idag lämnar du Washington D.C. och åker på en vacker morgontur genom stora öppna jordbruksfält och småstäder tillhörande Old Virginia. Du ankommer till Monticello, Amerikas tredje president Thomas Jeffersons hemstad. Han har även författat boken Declaration of Independence. Utforska hus och trädgårdar som designats av Jefferson och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du fortsätter sedan mot universitetsstaden i Charlottesville för att på kvällen koppla av vid centrumets historiska promenadstråk som kantas av butiker, caféer och al-fresco-matalternativ.

Dag 5: Charlottesville - Shenandoah N.P. (200km)

Den här morgonen lämnar du Charlottesville och beger dig mot Frontier Culture Museum. Här får du se ett skådespel som ger dig en inblick i hur livet för de tidiga pionjärerna kunde te sig. Här går tidsenligt utklädda guider runt och väcker hem och de arbetande farmarna till liv där fokus i föreställning är att visa på de kunskaper och traditioner pionjärerna tog med sig från Europa och Afrika. Påeftermiddagen får du njuta av bergsutsikter från det i ögonfallande Skyline drive i Shenandoah National Park. Här finns tid för vandring längs bergsbäckar och pittoreska vattenfall.

Dag 6: Shenandoah N.P. - Morgantown (400km)

Idag reser du mot den rustika byn Harpers Ferry som är vackert inbäddad i West Virginia-bergen där Shenandoah River möter Potomac. Det var här som ett dramatiskt försök att starta ett slavuppror år 1895 misslyckades. Detta startade en kedja av händelser som ledde till inbördeskriget. Du gör ett stopp vid Antietam Battlefield där Abraham Lincoln stoppade 250 år av slaveri. Fortsätt sedan mot Washington Heritage Trail och den attraktiva spastaden i Berkely Springs. Därefter går resan mot Morgantown, med sitt typiska "Main Street USA".

Dag 7: Morgantown - White Sulphur Springs (480km)

Idag går resan mot Charleston, statens huvudstad, där du åker på en biltur genom East and Historic District, där guvernörens herrgård och den kupolformade State Capitol-byggnaden är belägen. Här kan du vandra, cykla, bergsklättra eller pröva den bästa forsränningen i Östra USA (Vi rekommenderar förbokning r). Du fortsätter sedan mot charmiga Lewisburg för övernattning. Det finns också möjlighet att övernatta i Greenbrier Resort i White Sulphur Springs.

Dag 8: White Sulphur Springs - Boone (435km)

Den här morgonen hoppar du på Virginia's krokiga vägar, för en scenisk biltur längs bergen som lyfter fram Virginia's musikaliska ursprung. Gör ett stopp i den lilla staden Floyd som är en mittpunkt för regionens musik. Besök Floyd Country Store för lokala hantverk och en bit mat. Därefter fortsätter du mot Blue Ridge Parkway och Blue Ridge Music Center för att lyssna på livemusik i den tidiga eftermiddagen (erbjuds nästan dagligen mellan maj-oktober) och för att titta på en utställning vid namn The Roots of American Music. Efteråt fortsätter du till Blue Ridge Parkway för en eftermiddagstur till Boone som är områdets utomhusnöjescenter.

Dag 9: Boone - Winston-Salem (265km)

Idag gör du ett stopp vid Melanie's Food Fantasy för Blue Ridges bästa frukost. Nu har du massor av energi för att utforska höjdpunkterna i Blue Ridge Parkway: de två bergstopparna mellan Grandfather Mountain som är sammankopplade med en hängbro, och Linville Falls som erbjuder en lätt till måttlig vandring mellan olika vattenfall. Lämna sedan Blue Ridge Mountains och bege dig till Winston-Salem för övernattning.

Dag 10: Winston-Salem - Atlantic Beach (435km)

Börja morgonen i Old Salem som grundades i mitten på artonhundratalet av the Moravians. Dessa var tyska grundare som var högt värderade för sina kunskaper och sitt hantverk. Besök Old Salem Toy Museum, som är museet för tidig dekorativ konst från södern. I eftermiddag lämnar du Old Salem för Atlantic Beach and Beaufort - Blackbeards hemstad. Blackbeard tillhör historiens mest ökända pirat.

Dag 11: Atlantic Beach

Idag tar du en paus från vägarna för att koppla av vid Atlantic Beachs stränder. Gör en djupdykning i piraternas historia vid Blackbeards hus och Maritime Museum i Beaufort. Du kan också åka på en tur med färja till den övergivna ön Schakleford Banks, belägen vid Cape Lookout. Här kan du simma, samla snäckor och se vilda hästar, kvarlevorna från Spanska skeppsvrak. Njut av lokala och fräscha skaldjur till lunch, och en riktig North-Carolina barbecue till middag.

Dag 12: Atlantic Beach - Outer Banks (240km)

Idag kan du välja inlandsvägen eller åka med färja mellan öarna längs coastal barrier islands vid Outer Banks. En 2,5 timmars färjetur tar dig till den avlägsna Ocracoke Island, vars stränder alltid rankas bland de bästa i Amerika. Här börjar du vid Outer Banks Scenic Byway och tar därefter en kort färjetur till Cape Hatteras. Gör ett kort stopp för fotografering, och klättra därefter upp i Cape Hatteras fyrtorn. Pröva sedan parasailing eller kiteboarding på din väg tillbaka mot civilisationen i semesterorterna Nags Head och Kitty Hawk.

Dag 13: Outer Banks - Virginia Beach (160km)

Ännu en dag med tid för avslappning och att njuta av stränderna! Du kan besöka gigantiska sanddyner vid Wright Brothers Memorial, där de första flygplanen flög. Utställningar och en utomhusskulptur av det första flygplanet i originalstorlek, komplett med pilot och åskådare, gör att händelsen får liv. Res sedan mot Virginia Beach - din nästa havsdestination.

Dag 14: Virginia Beach - Williamsburg (120km)

Idag delar du upp din tid mellan sanden vid Virginia Beach och den närliggande välbevarade huvudstaden i Old Virginia - Colonial Williamsburg. Här vrider utklädda guider tillbaka klockan till år 1775 och kvällen för Amerikanska revolutionen. Här - i Amerikas bäst bevarade historiska distrikt, får du se begåvade hantverkare som visar upp sina traditionella verk. Njut därefter av middag på en kolonial krog.

Dag 15: Williamsburg - Washington D.C. (280km)

Lämna Williamsburg den här morgonen för en biltur förbi James River Plantations till Richmond, Virginias huvudstad ochporten till inbördeskrigets söder. . Gör en rundtur längs monumenten och fortsätt därefter mot Mount Vernon, George Washingtons kolonilott. Utforska huset och bondgården och njut av den imponerande utsikten från Potomac River, innan du återvänder till Washington DC efter en kort biltur. Längs vägen passerar du genom Old Town Alexandria.

Dag 16: Washington D.C.

Idag är sista dagen att shoppa souvenirer och se mer av Washington DC innan du återvänder mot ditt flyg hemåt. Det finns också möjlighet att stanna en eller två extranätter för att koppla av eller upptäcka fler sevärdheter.

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)