Seychellerna

Föreställ dig dagar på stranden med varm vit sand mellan tårna, palmer som vajar i vinden och ett ljummet turkost hav som sköljer in över stranden. Kvällar när himlen skiftar från klar blå till ljuva lila och rosa toner samtidigt som solen sänker sig under horisonten. Välkommen till vårt Seychellerna!
På Seychellernas huvudö Mahe ligger huvudstaden Victoria. Här finns gott om små butiker och mysiga marknader. Längs öns kustlinje avlöser de vita stränderna varandra och det är väl värt att åka ett varv runt ön med bil eller buss för att uppleva flera av dem.
Resepaket
Alla våra resepaket för Seychellerna
Seychellerna
Seychellerna Ö-paket - Praslin - La Digue - Mahe
12 nätter
Seychellerna
Seychellerna Ö-paket - Praslin - Mahe
9 nätter

En kort båtresa bort ligger underbara Praslin.

Ön har så mycket att erbjuda, bakom varje hörn gömmer sig en liten bit av paradiset. Azurblått hav, bländande vita sandstränder och tropisk grönska. Vi rekommenderar också ett besök i nationalparken Vallee de Mai, känd för Coco de Mer – den dubbla kokosnöten som inte finns på någon annan plats i världen.

Det äkta seychelliska lugnet upplevs kanske bäst på La Digue, strax norr om Praslin. En liten ö nästan helt utan bilar. La Digue är så mycket Seychellerna det kan bli, små kritvita stränder kantade av svarta runda klippor som reser sig mot himlen. Tar sig runt gör man enklast med cykel. En kort båttur från La Digue ligger den lilla söta ön Île Cocos. Denna ö är själva sinnebilden för en öde paradisö och är tillsammans med Félicité och Grande Soeur väl värda ett besök.

Korta fakta La Digue

La Digue, är Seychelernas fjärde största bebodda ö och ligger drygt 6 km öster om ön Praslin. La Digue är en liten ö, en yta på endast 10km² och en befolkning på 2000 människor. Till La Digue tar du dig med färja som går några gånger per dag. Att besöka La Digue är som att ta ett steg tillbaka i tiden. Här finns ingen egentlig biltrafik, färgglada oxvagnar sköter istället transporter. Cykel är vanligt färdmedel. Här råder lugn och ro, tempot är laidback.

La Digue kan skryta med en av Seychellernas och kanske en av världens mest fantastiska och ”fotogena” stränder. Stranden Anse Source d’Argent, med sin vita pudersand och rosa granitblock är väl det närmaste man kan komma känslan av ett paradis. Vackra små  sandstränder inramade i lövverk, palmer, blommor och skiftande nyanser av turkost, det omgivande havet, är vad du möter på La Digue. Ön är sinnebilden av den genuint traditionellt kreolska samhället, hur den en gång var. Det lilla Veuve-naturreservatet här är också hem för de flesta av världens 200-eller-så återstående Seychellerna svarta paradis flugfångare. Här huserar också i reservat, jättesköldpaddor som vissa säger är eller kan bli över 200 år gamla! Sant eller ej så uppvisar dessa majestätiska sköldpaddor samma lugn och livstempo som i övrigt råder på La Digue, här tar du det lugnt, ”take it slow and in your own time”.

Korta fakta Praslin Island

Praslin är Seychellernas näst största ö, men trots det en liten ö. Den är bara 38 km² stor och har cirka 6 500 invånare. Praslin har en mer avslappnad atmosfär än grannhuvudön Mahé, som med färja ligger 45 min bort. Praslin blev franskt territorier 1774 när ön upptäcktes av den franske upptäcksresande Lazare Picault. Praslin var till en början döpt till ”Île de Palme”, tack vare sina magnifika palmskogar. Ursprunget kan förstås när du besöker Nationalparken Vallée de Mai och ser de högväxt palmträden där, särskilt då den berömda Coco de Mer, den speciella dubbelkokos nöten som endast finns på några få öar på Seychellerna.

Förutom rik och vacker natur och grönska så är Praslin välsignad med en naturligt vacker kustlinje. Här finner du allt från små sten beströdda vikar till långsträckta stränder täckta med pudersand – vilket gör Praslin till ett paradis för dig som älskar stränder.

Snorkling och dykningsmöjligheter finns det också gott om runt om ön Praslin.  Curieuse Marine National Park, som gränsar mot öns nordkust erbjuder utmärkta dyk och snorkelvatten och hit finns ett flertal populära dagsturer tillgängliga. Praslins lugna miljö, vackra stränder och natur gör det till en av våra favoritöar.

Korta fakta Mahe Island

Mahé, med sina 155 km², är den största ön i Seychellerna. Här finns även huvudstaden Victoria samt landets internationella flygplats. Mahe har en befolkning på drygt 80 000 människor, vilket utgör 90% av landets totala befolkning. Mahe är en frodig och kuperad, granitbergig ö. Dess högsta berg, Morne Seychellois mäter 905 meter över havet. Tät skog täcker stora delar ön ända ner till kustlinjen och där vackra sandstränder och fotografisk perfekta vikar tar vid.

Mahe är glest befolkat och har många orörda områden. Det är därför inte speciellt svårt att hitta avskildhet, oavsett om du är ute och vandrar eller letar efter en mysig strand för dig själv. Att köra runt själv på ön är lätt, med korta avstånd. Det finns bra kartor, enkel skyltning och ett bra nätverk av asfalterade vägar på ön. Mahé’s dramatiska topografi innebär att det förekommer mer regn här än på de övriga lågt liggande öarna runt om i Seychellerna. De tropiska regnen kommer ofta, men är korta och utan denna nederbörd så hade förstås Mahé inte varit det tropiska, grönskade ö-paradis som det nu är.

Kontakta mig – förfrågan.

Är detta en plats för dig?

Läs mer om våra 12 nätters ö-paket på vår paketsida – här ingår öarna Praslin, La Digue och Mahe samlade på din resa.

Våra Ö-rundresor – ett noggrant urval av hotell där all transfer ingår och är ordnad speciellt framtagna för Odenresor.

Sommar till specialpriser

Denna är inte dynamisk utan hamnar på samtliga sidor.

Nu kan du boka bra avgångar från Stockholm till Landet under jul och nyår 2019 till specialpriser med oss. 

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)