Marrakech - den rosa staden

Marrakech är som tagen ur en Aladdinfilm med de vackra mattorna som pryder stadens babyrosa exteriörer, skattjakts-vänliga basarer fullt av färggranna hantverk, kryddor och ormtjusare samt inklämda riads liknande små palats.
Det sägs att den rosa staden Marrakech fick sina byggnader kyssta av det blod som rann när den 65 meter höga Koutobiamoskén byggdes under 1100-talet, det finns med andra ord en hel del historia och sägen innanför murarna som öppnar upp till denna orientaliska metropol, liknande en saga. Den inredningsintresserade kan definitivt stilla sina begär, inte minst bland någon av stadens basarer där det går att fynda alla möjliga ting, eller låta sig inspireras och bo majestätiskt i någon av alla riads som gömmer sig bakom medinans ordinära portar – väl därinne öppnas en oas upp med anor från 1700- och 1800-talet. Varje riad är unik men ändå är de sammanflätade i varandra med sin uttrycksfulla mosaik, vattendammar, gröna växter och kvittrande fågelläten, hitta din favoritriad bland det tusental som finns eller prova några olika för spänningens skull. Utanför din port står Marrakechs myllrande gamla stadsdel, vid namn medinan, och bara väntar på att bli upptäckt! Glöm inte att runda av med en kopp grönt mintte på en takterrass, och filosofera över om den orientaliska koppen i glas eller utsikten som når ända till Atlasbergen är finast.
 • Resor till Marrakech 

  Vi hjälper dig med flyg, hotell och skräddarsydda lösningar. Vi har med våra leverantörer och samarbetspartners samma eller bättre priser än när du själv bokar online!

  Kontakta oss för hjälp med priser och bokning!

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass
Resetyper
Alla våra resepaket för Marrakech

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)