Underbara Split!

Är du en fan av Game of Thrones eller gillar att kombinera storstad med sol och bad? Då är Split, med dess anrika historia och vackra läge precis vid det klarblåa Adriatiska havets platsen för dig! Med sitt optimala läge på en halvö i landskapet Dalmatien har staden länge charmerat tusentals turister och fungerat som en smidig utgångspunkt till den världsberömda kroatiska skärgården.
Här kan du uppleva en av Europas äldsta och intressantaste städer.Skulle man tröttna på stadspulsen så är det bara att hoppa på en av de många färjorna till någon av de många öarna som ligger spridda som små diamanter i det Adriatiska havet. Efter en dag av solande och badande kan man sedan återvända till Split samma kväll för att ta del av det livliga nöjeslivet och äta på någon av de många restaurangerna som serverar gastronomiska upplevelser från det kroatiska köket ofta med starka influenser från det italienska köket.

För dig som vill:
Kombinera sol- och badsemester med storstadsliv, göra dagsutflykter till olika öar i skärgåden och samtidigt undvika långa flygresor.

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass
Marknader i Split

Gillar du skor och solglasögon är detta stället för dig.
I stort sätt varje gatuhörn finns en butik som säljer, oftast väldigt prisvärda, skor eller solglasögon. Passa även på att handla lokala produkter såsom olivolja, vin, dalmatisk skinka eller ostar. Eller varför inte ett handgjort smycke eller brosch. I split är utomhusmarknaderna den bästa platsen att fynda på. Här säljs allt man kan tänka sig, och är det något som man inte kan hitta här så går det antagligen inte att hitta i hela Split.

Fiskmarknaden i Mormontova

Oavsett om man gillar fisk eller inte så är ett besök på fiskmarknaden i Mormontova en riktig upplevelse. Strosa mellan stånden, och utforska det rikliga utbudet av alla möjliga sorters fiskar och skaldjur som erbjuds här. Har man tillgång till kök så rekommenderar vi att köpa med sig varor för att laga till dagens lunch eller middag. Frågar du någon av fiskarna som säljer sin fisk på marknaden delar de gärna med sig av sina bästa recept. Marknaden stänger oftast runt 12, och kommer du dit runt stängningsdags finns möjligheten att göra riktiga fynd på de produkter som reas ut. Det kan också finnas möjlighet att få fisken filéad för en billig peng.

Gamla Stan
Centralare än i den gamla staden i Split kan man inte bo. Diocletians palats i sig som en egen liten by, som är omringad av murar i stadens hjärta. Så kan man säga att man bor på själva palatset. Här har du nära till all shopping, restauranger och caféer och den soliga strandpromenaden.

Veli Varos är en pittoresk stadsdel som kantas av kullerstensgator och ligger på de södra kullarna av Marjan-berget, på gångavstånd från gamla stan. Detta är en av de lugnare delarna av staden och här finns många fina hotell.

Barvice
Vill du bo där det är lite mer fart och fläkt så är Barvice är ett populärt ställe att bo på. Området ligger bekvämt intill Splits populäraste och centralaste strand med samma namn. Här finner du det mesta av Splits nöjesliv och här har man nära till de flesta av Splits bästa restauranger, barer och nattklubbar. Har man tänkt göra utflykter utanför staden eller till de näraliggande öarna så är Bacvice en bra bas eftersom det ligger nära till både hamnen och buss- och tågstationen.

Podstrana
Är en lugn strandort som ligger 7 km utanför Split. Den främsta attraktionen i Podstrana är de många små stränderna som är kantade av höga tallträd och orten är populär både bland lokalbor och utländska turister. Det är både lätt och snabbt att ta sig in till Split med buss

Kontakta oss för mer information om resmålet!

Resetyper
Alla våra resepaket för Split

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)