Italien

Vandra på Sardinien

8 dagar

Sardinien

Sardinien anses av många vara Medelhavets oslipade diamant, vilket inte är konstigt med tanke på dess karga skönhet, kristallklara vatten, fina stränder och mäktiga bergskammar.
Med den lilla staden Dorgali som bas ska vi utforska både den frodiga nordkusten och de karga bergstrakterna i söder. Vi kommer givetvis också att titta närmare på de förhistoriska stenmonument som en gång restes av Nuragi-folket som befolkat Sardinien.

För dig som vill:
Vandra på en av Medelhavets vildaste öar, koppla av på ljuvliga sandstränder, bo på ett familjedrivet hotell som serverar lokala specialiteter.

Program

Dag 1

Samling på hotell S'Adde i Dorgali.

Dag 2

Vi mjukstartar vandringen med att följa labyrinten av stigar runt Monte Tului (916 m) och har fina vyer över Oroseibukten och bergslandskapet som omger Dorgali. På vägen passerar vi några gamla fåraherdestugor som ger en inblick i det traditionella livet på Sardinien.

Dag 3

Utsikten är storslagen under vår färd ovanför Flumineddudalen och blir inte sämre när vi når Gorropuravinen, även känd som "Europas Grand Canyon". Med sina höga, branta väggar på uppemot 200 meter är detta den djupaste och vildaste naturliga ravinen i Italien. Floden Flumineddu har under årmiljoner format landskapet och skapat ett stycke fascinerande natur. Den som vill kan ta sig ett dopp i flodens klara vatten. På kvällen finns möjlighet att äta middag på restaurang i Dorgali (egen kostnad).

Dag 4

Nuragi-folkets toppiga torn som finns runt hela ön påminner om Sardiniens spännande historia och det kunniga nuragi-folket vars civilisation anses vara en av Medelhavsområdes mest mystiska. Vi börjar dagen med att ta en titt på nuragibyn Serra Orrios med sitt virrvarr av runda bronsåldershus. Härifrån far vi till "Jättens grav" och vidare till staden Galtelli där vi äter lunch. Vi har också möjlighet att besöka den magnifika Grotta degli Ispinigoli som rymmer Europas största stalaktit. Resten av dagen tillbringar vi på Cala Cartoe, en av Sardiniens allra finaste stränder, omgiven av klippor och frodig växtlighet.

Dag 5

En vilodag med många möjligheter! Ta en närmare titt på de arkeologiska utgrävningarna i närheten av Dorgali, gör en egen dagstur till fots eller koppla av på stranden. En ridtur går också att ordna, liksom en båttur till Grotta del Bue Marino.

Dag 6

Efter en kort bussfärd börjar veckans kanske tuffaste vandring. Målet är den övergivna byn Tiscali, uppförd inuti en stor grotta i berget Monte Corrasi. Det spekuleras i huruvida invånarna kanske gömde sig för romarna här. På vägen tillbaka till hotellet besöker vi källorna i Su Gologone där imponerande mängder källvatten väller fram och under årens lopp skapat vackra klippformationer. För den som är intresserad av fåglar är detta en perfekt plats för skådning och här finns även många goda exempel på traditionella sardinska maträtter.

Dag 7

Från Cala Gonone i Oroseibukten avslutar vi veckan med en fin vandring till Cala Luna som hyser en av Medelhavets vackraste stränder. Här kan man också utforska skogen och ravinen i närheten eller förstås bara bada i havet och koppla av på stranden. Beroende på vädret så kan det finnas möjlighet att ta båten tillbaka till Cala Gonone och vidare med buss tillbaka till Dorgali.

Dag 8

Resan avslutas på Hotel S'Adde i Dorgali.

 • Vandra på Sardinien

  Vandra på Sardinien - 8 dagars vandringspaket

  Längd på resa: 8 dagar

  Priset inkluderar:

  • 7 nätter på ett bekvämt, 3-stjärnigt hotell. Alla rum har eget badrum.
  • Fyra dagars vandring för den som önskar, maxhöjd 1 400 m, genomsnittshöjd 800 m
  • Alla frukostar, fem picknickluncher samt fem middagar
  • Sju nätter i delat dubbelrum
   Engelsktalande turguide
   All transport och listade aktiviteter

  Inte inkluderat:
  • Reseförsäkring
  • Flyg
  • Singelrum
  • Visa
  • Dryck vid middag

  (Turkod – TES)

  Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång. Flyg tillkommer i ovan pris.
 • Exodus Travel Promotion

  Längd på resa: 8 dagar

  Exodus Travel Promotion – Upplevelseresor!

  Rabatt/per person på alla våra resor med Exodus Travel.

  Gäller på mer än 500 olika upplevelseresor (ex vandring, cykel och kultur) i 90 länder.

  Rabatten gäller rundresor/landarrangemang – ej flyg.

  Rabatt på hela vårt utbud av Exodus resor.

  Kontakta oss för mer information.

  Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång. Flyg tillkommer i ovan pris.

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)