Frankrike

Mont Blancs höjdpunkter till fots

8 dagar

En av Alpernas verkliga höjdare

Vandringen runt Mont Blanc är en av Alpernas verkliga höjdare. Leden runt Västeuropas högsta berg består av flera mindre leder som binder samman de sju dalarna som omger Mont Blanc. Att vandra runt hela berget tar omkring två veckor och den här veckoturen rymmer de finaste delsträckorna.
Vi övernattar på ett mysigt pensionat i Chamonix och tar oss med egen buss fram och tillbaka till de varierade dagsturerna i en av Europas allra mest spektakulära bergstrakter.

För dig som vill:
Vandra de bästa etapperna runt Mont Blanc, övernatta på en bekväm lodge och utforska legendariska Chamonix

Program

Dag 1

Samling på Chalet Chantel i Chamonix som är vår basunder hela veckan. Om du tar dig på egen hand till Chamonix rekommenderar vi att du siktar på ankomst vid lunchtid eller tidigt på eftermiddagen så att du kan vara med på informationsmötet som vandringsguiden håller i. Tid finns också att bekanta sig med Chamonix på egen hand.

Dag 2

Med buss färdas vi genom Chamonix-dalen till Le Buetpå 1 330 meters höjd. Till fots tar vi oss upp till 2 000 metershöjd och har storslagna vyer över Mont Blanc-massivet ochdess glaciärer på vägen. Vi korsar gränsen till Schweiz och når Les Bonhommes (2 140 m) där de schweiziska alperna ochden stora dammen Lac d'Emosson syns i fonden. En sväng tillbaka in i Frankrike över floden Arve, som också rinner genomChamonix, leder oss till via Col de Balme (2 191 m) tillbaka ini Schweiz där vi får en fin utsikt över Rhonedalen. Vidare ner idalen där vi möter upp bussen som tar oss tillbaka till Chamonix.

Dag 3

En magnifik vandring på klassiska vandringsstigar upp till refuge Bellachat. Vidare genom det fina naturreservatet Carlaveyron där vi når toppen av Aiguilette des Houches (2 285 m) som har en Alpernas mäktigaste utsikter över både Chamonix-dalen och toppen av Mont Blanc. Över böljande alpängar tar vi oss ner till La Flatière på 1 370 meters höjd där bussen väntar.

Dag 4

En kort transfer tar oss förbi klassiska alpgårdar och hus till dagens startpunkt som ligger en bit ovanför alpbyn Les Houches. Härifrån vandrar vi upp till Col de Voza (1 653 m) varifrån vi har en fin utsikt över Chamonix-dalen och Aravisbergen. Vi fortsätter genom dalen Bionnassay med det mäktiga berget Aiguille de Bionnasay med sin glaciär i fonden. Vidare genom den lilla byn Champel till Les Contamines på 1 015 meters höjd varifrån vi får buss-skjuts hem till Chamonix.

Dag 5

En vilodag med tid till egna strövtåg eller sightseeing. Guiden kan visa på lämpliga rutter. Du kan också njuta av stämningen bland de många caféerna, barerna, restaurangerna och affärerna i den legendariska alpbyn Chamonix. Härifrån finns även flera liftar som smidigt tar dig upp (och ner igen) till bergens höjdpunkter. En av de mest kända går till Aiguille du Midi på 3 842 meters höjd varifrån man har en enastående utsikt över Mont Blanc och omgivande jättar. Andra alternativ är att ta tåget upp till Montevers för närgångna vyer över glaciären Mer de Glace eller att göra en utfärd till staden Annecy, "Alpernas Venedig".

Dag 6

Med buss färdas vi genom Mont Blanc-tunneln till Italien. Från Lavachey (1 640 m) vandrar vi upp till refuge Bonatti som ligger på nästan 2 000 meters höjd. Här bjuds vi en av veckans mest storslagna vyer över själva Mont Blanc, glaciärerna som kröner Val Ferrets nordsida och Grandes Jorasses vassa topp. En emellanåt brant stig leder oss ner högt över dalen ner till refuge Bertone och vidare ner till Courmayeur. Här är vi väl värda en äkta italiensk glass.

Dag 7

Transfer till Col de Montets varifrån vi vandrar upp till den vackert belägna sjön Lac Blanc och veckans högsta punkt till fots, 2 352 m. Vyerna är dramatiska och med lite tur får se vi en och annan alpstenbock. Vi tar oss sedan nedåt till La Flégère där liften för oss ner till botten av dalen där bussen väntar. Skulle liften vara stängd (kan hända vår och höst) vandrar vi istället via Lac Blanc och följer en alternativ rutt tillbaka till dagens utgångspunkt. Denna längre variant innebär totalt 890 höjdmeter upp plus 950 höjdmeter ner och är väl värd mödan!

Dag 8

Resan avslutas på Chalet Chantel i Chamonix.

 • Mont Blancs höjdpunkter

  Mont Blancs höjdpunkter - en vandringsresa!

  Längd på resa: 8 dagar

  Kort om resan:
  • Storslagen vandring på de mest spektakulära delarna av leden runt Mont Blanc. (Turkod – TWN)

  Priset inkluderar:

  • Alla frukostar, fem picknikluncher samt sex middagar, • Delat boende i dubbelrum• Engelsktalande turguide
  • All transport och listade aktiviteter, • Ankomst och avfärds transfer

  Inte inkluderat:• Reseförsäkring, • Dryck vid middag, • Flyg

  Kontakta oss för att ta del av Exodus Promotion  10 % rabatt 

  Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång. Flyg tillkommer i ovan pris.
 •  

   

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)