Förenade Arabemiraten

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

Om du gillar solsäkra resmål som Dubai men vill ha en lite lugnare och mer prisvärd semester så är Ras Al Khaimah nått för dig. Endast 6 timmar med flyg från Sverige, och 45 min bilväg från Dubais flygplats, så finner du Ras Al Khaimah. Den nordligaste emiraten som ligger vackert invid Persiska vikens fina stränder, på gränsen till Oman. En spännande stad i mindre skala med stark kultur och historia. nära Sverige, är svårt att hitta! Dubai ligger endast sex timmar med direktflyg från Sverige och med bara två timmars tidsskillnad slipper man jetlag. Här finns ett stort utbud av både shopping och aktiviteter, soligt klimat och läckra strandområden som gör Dubai till ett perfekt val för nya upplevelser, storstadsflärd och skön badsemester.
Här finner du lokala fiskmarknader, myllrande souker, gamla moskéer och fina museum.Vill du shoppa i lite mer välsorterade varuhus kan du till exempel besöka Al Hamra Mall eller Manar Mall, som är en modern byggnader med över hundra butiker. En aktiv semesterGillar du att vara aktiv på din semester så erbjuder Ras al Khaimah äventyr för alla smaker. Här har du närhet till klättring, vandring, cykling och fantastiska golfbanor. Vid de kritvita stränderna kan du prova på en mängd olika vattensporter såsom parasailing, snorkling och dykning, wakeboard och segling. Dessutom finner du Förenade Arabemiratens högsta bergstopp inte långt ifrån stan.Resa med familjenRas al Khaimah är en väldigt barnvänlig destination. Kusten har långa strandresmor med kristallklart vatten, och vill man inte bada i det varma havsvattnet är vattenlandet Iceland Water Park populärt att besöka. Temat återspeglar ett islandskap och här finns bl.a. världens högsta konstgjorda vattenfall och en många gigantiska vattenrutschkanor. Vill man inte sola och bada kan man besöka “spökstaden” Al Jazirah Al hamra som de sista invånarna lämnade på 1960-talet. Staden var en central plats för pärlfiske under 1800-talet. Eller varför inte utforska 1500-talsfästningen Dhayah Fort?
 • Ras Al Khaima

  Resor till Ras Al Khaima

  Längd på resa:

  Resor till Ras Al Khaimah 

  Här kommer du till vår bokningsmodul för hotell
  Boka hotell

  Personlig Service – Vi hjälper dig med flyg, hotell och skräddarsydda lösningar. Vi har med våra leverantörer och samarbetspartners samma eller bättre priser än när du själv bokar online!

  Kontakta oss gärna för hjälp med priser och bokning!

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

Bra att veta

Pass: För resenärer med nordiskt pass är det inte nödvändigt att söka visum till Ras Al Khaimah. Passet ska vara giltigt i sex månader från den tidpunkt man landar i sitt hemland efter resan till Ras Al Khaimah.

Flygplatser: Dubai International (DXB) ligger i Al Garhoud-distriktet, cirka 45 min bilfärd från Ras Al Khaima.

Klimat: Ras Al Khaimah har ökenklimat vilket betyder att det sällan regnar. Från september till april ligger temperaturen omkring 22–32 grader. Under sommaren (juli) kan temperaturen stiga till 45–50 grader.

Ytterligare fakta om Förenade Arabemiraten

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)