Förenade Arabemiraten

Dubai

Valfri

Det solsäkra resmålet - stränder, shopping och attraktioner för hela familjen!

Ett mer solsäkert resmål, så nära Sverige, är svårt att hitta! Dubai ligger endast sex timmar med direktflyg från Sverige och med bara två timmars tidsskillnad slipper man jetlag. Här finns ett stort utbud av både shopping och aktiviteter, soligt klimat och läckra strandområden som gör Dubai till ett perfekt val för nya upplevelser, storstadsflärd och skön badsemester.
Dubais solsäkra klimat och långa strandområden med kristallklart vatten inbjuder till lata dagar på stranden. För barnfamiljer finns även ett brett utbud av attraktioner, vattenparker och nöjesparker. Och gillar du shopping så är Dubai i en klass för sig! Shoppingcentren är bland världens största och bästa. I Dubai Mall finns 1 200 butiker, en skridskobana och ett akvarium med hajar.
 • Kontakta oss för priser!

  Längd på resa: Valfri

  Resor till Dubai 

  Här kommer du till vår bokningsmodul för hotell
  Boka hotell

  Personlig Service – Vi hjälper dig med flyg, hotell och skräddarsydda lösningar. Vi har med våra leverantörer och samarbetspartners samma eller bättre priser än när du själv bokar online!

  Kontakta oss gärna för hjälp med priser och bokning!

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

Mall of Emirates

är lokalbefolkningens favorit och utöver sina många butiker har centret även en inomhusskidbacke. I kontrast till de stora shoppingcentrumen finns de små, lokala marknadsplatserna ”souk” med kryddor och guld i Dubais gamla stadsdelar.

Det äldre Dubai

Dubai är ett mångkulturellt resmål med karaktärsdrag från flera delar av världen. Emiratet har en muslimsk och arabisk kultur som är ett viktigt element för både lokalbefolkningen, expats och turister. Besök de äldre stadsdelarna och du får en inblick i Dubais historia och kulturella traditioner.

Floden Dubai Creek delar upp staden i två delar. Ta en av abra-båtarna (taxibåtar) och se stadens äldre delar. På den norra sidan av floden ligger det äldre kvarteret, Deira. Här besöker man marknaderna och tar del av kulturer och människor. Bur Dubai-området ligger söder om floden och mitt emot Deira. Här finns många restauranger, hotellkedjor, olika shoppingmöjligheter, promenader längs floden samt textilsouken. Här ligger också det gamla området Bastakiya, där man kan uppleva Dubai Museum samt flera lokala gallerier och kaféer.

Att göra i Dubai

För barnfamiljer eller för ”dig med barnasinnet kvar”: Besök vattenparker och nöjesparker som IMG Worlds of Adventure – världens största inomhusnöjespark – eller Dubai Parks & Resorts med Legoland, Legoland Water Park, Bollywood Parks och Motiongate. Aquaventure Waterpark (vid hotel Atlantis the Palm) korades till Mellanösterns bästa vattenpark 2016 av TripAdvisor och bjuder på hissnande upplevelser. För yngre barn finns Splashers Play Arena med rutschkanor och lekområden bättre anpassat för de minsta.

Shopping:

Dubai Mall har 1200 butiker, en skridskobana och ett akvarium med hajar. Mall of Emirates är lokalbefolkningens favorit och håller öppet till klockan 22 på vardagar och till midnatt på helgerna.

Attraktioner: Burj Khalifa, 828 meter och världens högsta byggnad. Dubai Fountain, imponerande fontän som flera gånger om dagen skjuter upp vatten 100 meter upp i luften till musik.

Öknen: Upplev en jeepsafari bland Dubais sanddyner, surfa på sand (sandboarding), kamelridning, solnedgång i öknen samt en grillbuffé under öppen himmel, med traditionell magdans och arabisk musik som underhållning. Gör även ett besök till ”The Green Planet” den första biodomen i Mellanöstern, en inomhusregnskog med mer än 3 000 växter och djur.

Kultur: Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding visar ursprungliga Dubai och svarar på frågor om arabisk kultur och livet i Dubai. Här kan man bl.a. njuta av en traditionell arabisk måltid serverad på golvet. På Dubai Museum, mitt i Al Fahidi Fort som byggdes år 1787, visas det traditionella vardagslivet (innan man upptäckte oljan).

JBR: Promenera, vimla och upplev folklivet längs strandpromenaden på ”The Walk” i Jumeirah Beach Recidence. Dubai Marina: Gå ombord på en av frukost- eller middagsbåtarna och njut av Marinans utsikt och unna dig en arabisk måltid.

Kamelpolo, vindsurfing och golf: Sätt dina färdigheter på prov i Dubais lokala sport kamelpolo. Det bästa stället att prova på är Gulf Ventures där man kan lära sig de grundläggande reglerna. Vill du hellre testa vindsurfing tar du dig till Kite Beach – eller så njuter du härliga stranden och havet. Spelar du golf så finns det tio golfbanor att testa i Dubai – upplev t ex populära Majlis Course på Emirates Golf Club eller Jumeirah Golf Estates med banorna Earth och Water

Bra att veta

Pass: För resenärer med nordiskt pass är det inte nödvändigt att söka visum till Dubai. Passet ska vara giltigt i sex månader från den tidpunkt man landar i sitt hemland efter resan till Dubai.

Flygplatser: Dubai International (DXB) ligger i Al Garhoud-distriktet, cirka fyra kilometer nordost om centrala Dubai. Al Maktoum International (DWC) ligger i distriktet Jebel Ali, cirka 35 kilometer sydväst om centrala Dubai.

Klimat: Dubai har ökenklimat vilket betyder att det sällan regnar. Från september till april ligger temperaturen omkring 22–32 grader. Under sommaren (juli) kan temperaturen stiga till 45–50 grader.

Mer information

Ytterligare fakta om Förenade Arabemiraten

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)