Costa Rica

Regnskog och strand

14 dagar

Utflykter bland regnskog och stränder

Två veckor fullspäckade av upplevelser, med både avkoppling och äventyr i magiska miljöer.
Under dessa två veckor varvas utforskning av lummig regnskog, med utflykt till linbanor och hängbroar på svindlande höjder. Vidsträckta stränder med gott om sol. Dessutom erbjuds härliga dagar med tid för spatserande i landets mest pittoreska byar.

Program

Dag 1

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Orquideas inn, 15 min från flygplatsen där ni övernattar.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2

Denna dag så får ni en spännande tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett tillhåll för mängder med sköldpaddor. Tortuguero ligger inbäddat i ett mycket grönt kanallandskap.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3

Idag har ni möjlighet att åka delta i de inkluderade utflykterna såsom åka på en berikande kanalbåtstur, besöka Tortuguero stad och ta en hike i den djupa regnskogen för att se olika djurarter och växter. Vill ni kan ni koppla av vid poolen med svalkande drink och bara njuta av ledigheten.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4

Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som är den mest aktiva vulkanen i hela landet. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5

Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6

Efter frukost så tar vi och beger oss med buss till Monteverdes regnskog och hotellet Heliconia. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkideer. Här är det inte ovanligt att ni får se en kolibri när ni är ute i trädgården eller på någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7

Idag har ni chansen att bland annat pröva på landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd i trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen, varför inte rida en tur och sen besöka fjärlisträdgården?

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8

Nu börjar den sista delsträckan på ert äventyr, från regnskogen till Guanacastes kritvita stränder. Ni kommer att anlända till strandorten Tamarindo och hotellet Tamarindo som ligger mitt på den långa stillahavsstranden.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8-13

Nu har ni en hel vecka att spendera i hotellpoolerna eller på någon av de vita stillahavsstränderna som ligger i eller runt omkring Tamarindo. I byn finns ett stort utbud av olika restauranger, butiker och barer. Det finns ett antal restauranger som har underbar mat och ligger direkt på stranden. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni göra ett 40 tal olika utflykter från hotellet. Vill ni även prova på att vågsurfa så är Tamarindo ett perfekt ställe. Ni kommer även att få avnjuta Sunset Cruise, en halvdag på havet där ni seglar hem i solnedgången som är inkluderad i programmet. Eller varför inte boka Palo Verde, en flodtur där ni får chans att se allt ifrån krokodiler, apor och mängder av fåglar helt i det fria.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 13

Ni åker tillbaka till San Jose och Orquideas in för en övernattning innan morgondagens flygresa.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14

Transfer till Juan Santa Marias flygplats i San Jose för hemresa.

 • Regnskog och strand - Costa Rica

  Längd på resa: 14 dagar

  Pris avser perioden maj – dec månad. Flyg tillkommer.

  Trebäddsrum från: Kontakta oss för pris.

  Tvåbäddsrum från: Kontakta oss för pris.

  Priset inkluderar: • Två- eller trebäddsrum, • Frukost och middagar, • Engelsktalande turguide, • All transport och listade aktiviteter

  Inte inkluderat: • Reseförsäkring, • Flyg till Costa Rica, • Dryck vid middag

  Förhöjda priser perioden 01 jan – 30 april samt juli månad

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)