Costa Rica

Äventyr och Stilla havet

14 dagar

Stränder, äventyr och Stilla havet

I Resan Äventyr och Stilla havet får ni en upplevelse resa med Costa Ricas regnskog och en underbar avkoppling på strand allt i samma resa.
Genom regnskog och ut över vidsträckta stränder, rör vi oss under dessa 14 dagar. Äventyrslystna vandringar över hängbroar och i linbanor, varvas med lugna dagar på stranden och besök i pittoreska byar, i anslutning till lummiga Manuel Antonios nationalpark.

Program

Dag 1

Upphämtning på flygplatsen i San Jose och transfer till hotellet Orquideas inn, 15 min från flygplatsen där ni övernattar.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 2

Denna dag så får ni en spännande tur till magiska Tortuguero på den Karibiska sidan. Namnet kommer från att detta är ett tillhåll för mängder med sköldpaddor. Tortuguero ligger inbäddat i ett mycket grönt kanallandskap.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 3

Idag har ni möjlighet att åka på en berikande kanalbåtstur, besöka Tortuguero stad eller ta en hike i den djupa regnskogen för att se olika djurarter och växter. Vill ni kan ni koppla av vid poolen med en svalkande drink och bara njuta av ledigheten.

Måltider inkluderade: Frukost, Lunch, Middag

Dag 4

Efter frukost åker vi igenom ett underbart landskap på vår färd mot den mäktiga vulkanen Arenal som är den mest aktiva vulkanen i hela landet. Väl framme vid hotellet Montereal så har ni eftermiddagen fri att ströva omkring i den underbara tropiska trädgården eller ta en tur in i den lilla byn La Fortuna.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 5

Denna dag är full av möjligheter, ifrån hotellet kan ni välja bland massor av hel och halvdagsutflykter som canopy (linbana), besöka det magnifika vattenfallet i La Fortuna, ta en guidad tur runt vulkanen eller bada i någon av de mineraliska källorna som är uppvärmda av vulkanen.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 6

Efter frukost så tar vi och beger oss med buss till Monteverdes regnskog och hotellet Heliconia. Väl framme så kommer ni att få njuta av en otrolig natur, Monteverde har 2500 olika sorters växter varav 490 är orkideer. Här är det inte ovanligt att ni får se en kolibri när ni är ute i trädgården eller på någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 7

Idag har ni chansen att bland annat pröva på landets längsta canopy, eller linbana som vi säger i Sverige. Den här linbanan är byggd i trädtopparna över dalgångarna mitt i Monteverdes regnskog, den längsta linan är ca 700m lång. Man kan även beskåda naturen genom att ta en guidad tur på hängbroar genom regnskogen, varför inte rida en tur och sen besöka fjärlisträdgården?

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 8

Nu åker vi vidare till den vackra byn Manuel Antonio och dess underbara strand. Byn börjar uppe på ett berg och sträcker sig ner i en lummig dal längst med den långa stranden och slutar vid entrén till Manuel Antonios nationalpark. Så här behöver du aldrig vara rastlös, om stranden och surfen inte gör dig trött kan du alltid ta på dig skorna och ta en promenad i nationalparken.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 9-13

Heldagar för att slappa eller göra fler utflykter. Besök Manuel Antonios nationalpark, ta en mangrovetur, slappa på stränderna, fiska, dyka eller surfa är bara några av aktiviteterna här. Valet är ditt!

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 13

Efter frukost åker vi tillbaka till San Jose där ni har eftermiddagen för shopping, stadstur, museer eller någon utflykt.

Måltider inkluderade: Frukost

Dag 14

Transfer till Juan Santamaria International Airport för att flyga hem till Sverige. Hej då Costa Rica.

 • Äventyr och Stilla Havet - Costa Rica

  Längd på resa: 14 dagar

  Pris avser perioden maj tom dec månad.

  Trebäddsrum från:  Kontakta oss för pris.
  Tvåbäddsrum från: Kontakta oss för pris.

  Priset inkluderar: • Två- eller trebäddsrum, • Frukost och middagar, • Engelsktalande turguide, • All transport och listade aktiviteter
  Inte inkluderat: • Reseförsäkring, • Flyg till Costa Rica • Dryck vid middag

  Förhöjda priser perioden 20dec – 30april.

Bokningsförfrågan

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Namn och efternamn samt födelsedatum (för barn upp till 15 år) Enligt pass

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
 • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)