RES MED SAS!

Varje dag går Skandinaviens mest resvana passagerare ombord på våra flygplan och kopplar av i våra lounger. De är orsaken att vi hela tiden strävar efter att förbättra oss och åstadkomma ännu mer. Och de är också orsaken till att vi fortsätter göra det även i framtiden. Alla våra innovationer genomförs med våra resenärer i åtanke. Tid är viktigt för våra resenärer och vi vill göra deras tid med SAS så bekväm och givande som möjligt.

Uppgraderad flygplansflotta

Den 28 januari 2020 börjar det första av SAS åtta nya långdistansplan, Airbus A350, flyga från Köpenhamn till Chicago. A350 är helt ny flygplanstyp för SAS och en del i förnyelsen av SAS flotta som möjliggör mer bränslesnåla flygningar med mindre koldioxidutsläpp. Det första A350 flygplanet kommer att ha sin bas i Köpenhamn och trafikerar på sju linjer det första året, bland annat Chicago, Peking, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong och San Francisco.


SAS har som mål att minska de totala koldioxidutsläppen med minst 25 procent till 2030. A350 reducerar koldioxidutsläppen med cirka 30 procent och minskar bullret med upp till 40 procent jämfört med tidigare flygplansgenerationer. SAS Airbus A350 är ett medelstort långdistansflygplan med de senaste och mest avancerade tekniska och aerodynamiska egenskaper.

Service ombord

Väl ombord erbjuder vi en enastående service och komfort till förmånligt pris. Precis som med alla SAS-flygningar får du 24 timmars öppet köp med full återbetalning och kostnadsfria digitala dagstidningar och tidskrifter i SAS App från 22 timmar före avgången. Väljer du dessutom SAS PLUS så får du mer utrymme för att sträcka på benen, plus bredare stolar med justerbart nackstöd och benstöd. Du kan dessutom dra nytta av många av förmånerna i SAS Business, inklusive loungebesök, SAS Fast Track och god mat och dryck ombord. Och du får checka in två väskor som väger upp till 23 kg vardera.

SAS Business – allt ingår

Vill du komma fram riktigt utvilad och redo för nästa steg? Då rekommenderar vi SAS Business. Du får bästa tänkbara service och högsta komfort i en stol med massagefunktion som lätt kan förvandlas till en skön säng. Du får dessutom njuta av en utsökt trerätters middag ombord och en mängd underhållningsalternativ på våra HD-skärmar. Och du kan checka in två stora väskor (32 kg vardera) och ta med två handbagagekollin (8 kg vardera) ombord. Med andra ord: Allt ingår.

Ät som lokalborna

Egentligen är det ganska extremt att äta middag i 850 km/h, särskilt när det dessutom sker på en liten yta. Att känna sig utvilad och fräsch går att åstadkomma ändå.
SAS introducerar på långdistansflygningar, ett nytt och bekvämt sätt att äta ombord. Mat tillagas av färska, lokala ingredienser som kommer från det land som planet lyfter från, och serveras på ett sätt som gör det lätt för dig att anpassa den till just din smak. Ät som lokalborna: på SAS vis.

Snabb WIFI

Internetåtkomst kan vara stressande om uppkopplingen är långsam. Vi kan nu erbjuda det snabbaste Wi-Fit ombord på allt fler av våra interkontinentala flygningar. Wi-Fi ombord är gratis för dig som är medlem i EuroBonus Guld eller Diamant samt för passagerare i SAS Business och SAS Plus. Om du reser i SAS GO betalar du endast 119 DKK/148 NOK/149 SEK/15 EUR/13 GBP/19 USD (3 000 EuroBonus-poäng)

SAS Hållbarhetsarbete

Vi står inför stora gemensamma utmaningar vad gäller den globala klimat- och miljöpåverkan. Varje del av SAS präglas av arbetet för ett mer hållbart resande. Från jakten på innovativa tekniska lösningar, till de små viktiga förbättringarna på vardagsnivå. Vi tar tillsammans många steg i rätt riktning. Därför har vi på SAS startat en rad olika projekt och initiativ för att göra våra resor mer hållbara. Några av dem kan du läsa om på den här sidan. https://www.sas.se/hallbarhet/


Som SAS resenär kan du även helt eller delvis klimatkompensera din resa. Sedan juni 2019 bjuder vi in våra resenärer att bli delaktiga i omställningen till ett mer hållbart sätt att resa genom möjligheten att köpa biobränsle. När du bokar din nästa resa är det enkelt att köpa biobränsle och därmed bidra till att minska de klimatpåverkande koldioxidutsläppen med upp till 80 procent jämfört med fossila bränslen.

OBSERVERA, att du som Eurobonusmedlem alltid reser CO2 kompenserat med SAS.

SAS utsett till bästa flygbolaget i Europa och Inrikes

Vid Grand Travel Award 2018 vann SAS i kategorierna Bästa transport inrikes, och Bästa flygbolag Europa. Vid nomineringen uppmärksammades bland annat SAS för sina uppdaterade och bränslesnåla flygplan, kabindesignen, mer benutrymme och sitt rekordsnabba wifi.

För fjärde året i rad, 2019, utsågs Star Alliance till ”Best Airline Alliance” vid Skytrax World Airline Awards. Dessutom fick loungen i Los Angeles priset Best Airline Alliance Lounge Award för femte året i rad

 

Välkommen ombord!

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)