Res hållbart med KLM

Oavsett vilken destination du väljer med KLM så flyger du med det mest hållbara europeiska flygbolaget enligt Dow Jones Sustainability Index. Hållbarhetsarbete ser naturligtvis olika ut beroende på bransch. KLM har stort fokus på att minska utsläpp och buller och investerar stora belopp på sina flygplan för att möjliggöra detta.

Genom att använda biobränsle reduceras koldioxidutsläppen och under tre år flyger KLM distansen Amsterdam – Los Angeles på just biobränsle. Genom att använda biobränsle reducerar KLM koldioxidutsläppen med upp till 80 procent jämfört med fossila bränslen. I oktober (2017) startade KLM och Costa Ricas regering ett spännande samarbete för att utvärdera o studera möjligheterna att flyga mera hållbart.

Oblekt papper används för resväskornas baggagetaggar på sträckan Amsterdam och Split. Taggarna är förvisso små men med många resenärer med baggage som behöver taggas för att komma rätt blir det en del papper. Men oblekt.

Återvinning av textiler – gamla uniformer har blivit nya säten och mattor ombord.

Plantering av träd. Under september 2017 har KLM startat ytterligare ett hållbarhetsarbete genom att plantera nya träd i Panama för att kompensera koldioxidutsläpp.

Kloka val vid serveringen ombord på KLM –  naturligtvis serveras UTZ märkt kaffe och i Business Class ekologiskt vin. Måltider med fisk är ASC samt MCS märkt och kycklingen är från goda förhållanden. Du serveras ett lättare mellanmål eller en full måltid och gratis dryck av proffsig personal.

Res ännu bekvämare med KLM Business Class

KLM Business Class innebär en modern “feel-at-home” atmosfär skapad unikt för KLM och det är den nederländska toppdesignern Hella Jongerius som får dig att känna dig som hemma. USB kontakt finns förstås för laddning av elektroniska apparater och våra säten ger dig mer personligt utrymme likaså mer benutrymme. Riktigt bekvämt är det i den nya kabinen där sätet kan justeras 180 grader till en säng och du når din destination skönt utvilad. 

Välkommen att resa både hållbart och bekvämt med KLM!

© 2019 Odenresor. All rights reserved.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan,
vanligtvis inom 24 timmar.

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • Efternamn/Förnamn, Födelsedatum (för barn upp till 15år)